• Miért késheta menstruációm?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Az a problémám, hogy 6 napja késik a havim. 3 és fél évig fogamzásgátló tablettát szedtem, majd abbahagytam, mivel már nem írták fel, ugyanis nem mentem el a nőgyógyászhoz, mert crohn beteg vagyok és félek a vizsgálattól, mert 3-szor tükröztek és ez lelkileg megviselt. Miután abbahagytam a tablettát ( 8 hónappal ezelőtt) egyszer 1 hetet késett, de utána normálisan megvolt a vérzésem és időben is volt meg. 3 hónappal ezelőtt viszont 15 napra megint megjött. Majd 2 hónapig normális volt. Most meg 6 napja késik. Van barátom, nemi életet is élünk, az aktusokat gumi nélkül szoktok kezdeni, de soha nem ment el bennem, de ha igen (1 alkalommal) gumiba élvezettel el és le is ellenőriztük, nem szakadt ki. A legutóbbi mentruációm óta elég stresszesek voltak a napjaim, múlt héten minden nap 144-146 között volt a vérnyomásom (fájt a fejem is néha szédültem). Ez már normalizálódott, de múlt héten a stressztől aludni se tudtam, így 4 alkalommal frontint vettem be (0,25mg) és most késik a havim, de napok óta görcsölök. Tegnap tesztet is csináltattam és negatív lett. Ön szerint miért késhet? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Kérdező! A késésnek számos oka lehet, akár hormonális okok, akár a stressz, akár a Crohn fellobbanása, stb. 3 nap múlva ismételje meg a tesztet, ha addig sem jön meg a menses, majd friss teszttel keresse fel nőgyógyászát!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 05., 07:32; Megválaszolva: 2011. november 05., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: