• Meddőség,PCO,szénhidrátanyagcserezavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hosszú éveken keresztül nem sikerült teherbe esnem.Lombikon is voltam,sikertelenül..2éve én derítettem ki a nőgyógyászom unszolására hogy végezze el az inzulinszintem vizsgálatát.kiderült magas,szénhidrát anyagcsere zavarom van.Diétáztam le is ment 8kg.azt szeretném kérdezni hogy lehet kezelni a magas tesztoszteron szintet?Zavarnak a tünetek,úgy gondolom a gyermekvállaláshoz már öreg vagyok.spiron csökkenti a tesztoszteron színtett?egy labor vizsgálat előtt kiiktatták a vesémet és akkor jók voltak az értékek.

        Dr. Vereczkey Attila válasza a lombikprogram témában

        Tisztelt Asszonyom! Egyrészt kérnénk, hogy küldje el a pontos eredményeit, mert abból tudnánk megmondani, hogy valóban miről is van szó. A polycastas ovarium szindromások nagy részének van szénhidrátanyagcsere-zavara, az elhízottaknál ez inzulinrezisztenciával indult szénhidrátanyagcsere-zavar nélkül id. A magas tesztoszteron szint lehet a PCOs következménye és vagy ún. antiandrogen hatású szerrel ( pl. cyproteronm acetát) vagy spironnal lehet csökkenteni. Ahhoz, hogy esetleg ismételt hormonalis kivizsgálása lehessen, a spiront el kell hagynia legalább 4-6n hétre. Üdvözlettel, Dr. Vereczkey Attila


        Dr. Vereczkey Attila
        Meddőségi specialista

        Dr. Vereczkey Attila

        Kérdés: 2011. november 04., 19:29; Megválaszolva: 2011. november 14., 12:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: