• Közti vérzéssel küzdök három hónapja

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már lassan több mint 3éve "küzdök" a hónap közepén fellépő közti vérzéssel. Sok fogamzásgátlót kipróbáltam már(yadine,Yasminelle, Diane35,milligest,Volina), melyek csődöt mondtak. Ez év júliusában abbahagytam, mivel jövőre szeretnénk babát vállalni. Illetve alhasi fájdalmaim is voltak menstr. alatt, melyek megszűntek a gyógyszer elhagyása után. Menstruációm 5-7napos késéssel rendben jelentkezik, Vérzéshiány nincs. Azonban a menstruáció előtt mindig egy héttel előtte pecsételő vérzés jelentkezik, s kitart egészen a menstruáció kezdetéig...s ez még most így van, mióta nem szedem a gyógyszert. Lelkileg is belefáradtam már, rosszul érzem magam tőle. Olvastam,h több hónap mire beáll a hormon háztartás, de már 4hónapja ennek. Régebben,amikor nem szedtem fog.gyógyszert nem volt peteérésnél semmifajta vérzés. Megszüntethető valahogy?? Nőgyógyászom szerint fogamzásgátlóval lehetne, de nekem sajnos Nem vált be, ill. kisbabát terveznénk. Vállalható így baba? Vagy kockázatos? Boldogabb lennék sokkal, ha nem kellene minden hónap felénél azon izgulnom,h melyik nap lesz megint éppen közti vérzés egészen a menstruációmig. Babavállalásig nem így akarom élni a hónapjaimat... Várom válaszát. Előre is nagyon szépen köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a közti vérzés témában

        Tisztelt Hölgyem! Szerencsére az Ön által leírt közti vérzések, bár kellemetlenséget okozhatnak, általában szervi eltéréssel nem járnak, gyakorlati jelentőségük sincs, viszont igen nehéz megszüntetni. Javaslom, különösen akkor, ha gyermeket is szeretne, végeztessen teljes körű hormonvizsgálatot, mely adott esetben fényt deríthet vérzései eredetére (de ez nem biztos!). Az esetek egy részében a ciklus közepén, ill. második felében jelentkező vérzések mögött sárgatest hormon elégtelenség áll, ez bizonyos meddőségben és koraterhességben használatos gyógyszerekkel eredményesen kezelhető is. Ez a fajta cikluszavar a teherbe esését vélhetőleg nem fogja akadályozni, de a terhesség felismerésétől a fent említett sárgatest pótlás javasolt lehet. Kérdés részletesebb kifejtése meghaladja e levél kereteit, további kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, vagy valamely meddőségi centrumhoz. Üdvözlettel, Dr. Vereczkey Attila


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 03., 14:52; Megválaszolva: 2011. november 04., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: