• Kar / könyök rángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! A minap 54 éves édesapám valamit a számítógépén mutogatott, eközben feltűnt, hogy amikor az egéren volt a jobb karja, a könyökénél végig rángatózott, valamiféle izomrángás lehetett. Nem akartam rákérdezni, mert úgy gondoltam, hogy kellemetlenül érné, meg természetesen lehetséges hogy ez csak egy egyszeri dolog. Amiatt aggódom viszont, hogy édesapám kb. fél évvel ezelőttig sok alkoholt fogyaszott, majd a család nyomására pszichológushoz fordult. A pszichológushoz már egy hónapja nem jár, viszont azóta nem volt semmiféle probléma. A pszichológusnő viszont azt mondta, hogy ő arra gyanakszik, hogy esetleg édesapámnak "korszakov-szindrómája" lehet. Ennek utánaolvastam de izomrángás-szerű tünetről nem találtam semmit. Természetesen aggódom, hogy ez egy komolyabb betegség első tünete lehet. Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! A tünetek alapján biztosan nincs az édesapjának Korsakov szindrómája, nem ezek a jellemző tünetek. Valószínű, hogy olyan helyzetben tartotta a könyökét, hogy vagy túlfeszült az izom, vagy nyomás alá került az izmot beidegző ideg és ez okozta a rángásokat. Ha ez egyszeri volt nem kell vele foglalkozni, ha ismétlődik, akkor neurológiai vizsgálatot javasolnék.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 31., 12:37; Megválaszolva: 2011. november 02., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: