• Myasthenia gravis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányomat MG -al diagnosztizálták. Egy hét alatt már a lábán sem tud megállani.A CTt holnap fogják elvágezni, amiröl majd tudni fogják hogy szükséges lesz a mütéti beavatkozás.Ahogy a doktornö mondta egy csunya betegséggel állunk szembe.Szeretném tudni hogy kislányom még fog tudni járni vagy milyen esélyek vannak a gyogyulásra.Nem tudom ez a betegség konkrétan mi az?? És milyen esélyeink vannak.Lesz e belöle egeszséges felnött???Ahogy értettem ez a betegség egy életen át kisérni fogja.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Myasthenia gravis témában

        Kedves Kérdező! A betegség lényege, hogy az ingerületvezetés az ideg és az általa beidegezett izom között kóros, emiatt gyengébbek az izmok. Ez egy úgynevezett autoimmun betegség, mely során a szervezet ellenanyagot termel az acetilkolinnak nevezett ingerületátvivő anyag receptora ellen, emiatt az nem képes a hatást kifejteni az izmon, az izom nem tud összehúzódni. A betegség tünetei műtét után, a csecsemőmirigy eltávolításával (ha van mit eltávolítani), teljesen visszafejlődhetnek, vagy jelentősen javulhatnak, mert csökken ezáltal az ellenanyag termelődése. Mestinon nevű gyógyszer szedésével a tünetek javíthatók. Van rá esély, hogy tünetmentes lesz a fent leírt kezelésekkel.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 25., 19:38; Megválaszolva: 2011. október 26., 23:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: