• Alkoholizumus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Férjem alkoholizmusa miatt súlyos májcirrózist állapítottak meg.Kórházi kezelése során hasát kétszer megcsapolták. Már amikor bekerült a kórházba nehezen tudott járni, és a második csapolás után egyáltalán nem tudott lábraállni (térdei nem bírják el.) Jelenleg krónikus osztályon fekszik, gyógytornász jár hozzá, azonban javulást nem tapasztal. Lábai zsibbadnak, térdei fájnak. Orvosa polineuropátiás megbetegedésről tájékoztatott. Kérdésem: várható-e, hogy lábra tud majd állni? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a alkoholizmus, polyneuropathia témában

        Kedves Kérdező! Valóban állhat a férje panaszainak hátterében polyneuropathia, mivel az alkohol károsítja a kisidegeket a végtagokban, elsősorban a lábban. Ilyenkor nagy dózisban B1 vitamin adása illetve B-vitamin komplex szedése tud a panaszaokon javítani. Emellett a gyógytorna nagyon fontos. Ha térdfájdalma van, azért azt is meg kellene nézetni reumatológussal vagy oropéd szakorvossal.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 23., 15:00; Megválaszolva: 2011. október 25., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: