• Gyógyszerkérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 16 évig kezeltek komplikált lázgörccsel Sevenalettát, majd Convulexet szedtem. Jelenleg 6 éve nem szedek gyógyszert 8 éve vagyok tünetmentes. Az utolsó EEG-m szintén 6 éve volt, ami azt mutatta, hogy problémát okozó agyi területen az eltérés még megvan. Nemrégiben a háziorvosom Zaldiar nevű fájdalomcsillapítót írt fel, a betegtájékoztatóján viszont az szerepel, hogy epilepsziások, illetve akiknek már volt görcsrohama az csak fokozott elővigyázatossággal szedheti. Előfordulhat-e, hogy hatására görcsrohamom lesz, vagy szedhetem nyugodtan? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom ilyen fiatalon milyen fájdalomra javasolták ezt a fájdalomcsillapítót, általában csak igen erős fájdalmakban szabad szedni és tényleg van epilepsziás rohamot előidéző hatása arra hajlamos egyénekben. Véleményem szerint nem kellene szednie ezt a gyógyszer, próbáljon meg másfajta fájdalomcsillapítót kérni a háziorvosától.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 22., 20:03; Megválaszolva: 2011. október 24., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: