• Neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Neurológiai problémában kérem tanácsát. 10 hónapja szültem, és kb. 4-5 hónapja veszek észre magamon különféle mozgáskoordinációs problémákat. Azzal kezdődőtt, hogy kiejtettem tárgyakat a napi monoton házimunkáim során. (mosogatás közben, ..stb. ) Jelenleg ez már elmúlt, azonban a kezemmel gyakran (naponta 3-4 alkalom )"súrolok" , tehát lökök le dolgokat, illetve a lábammal is nekiütközök széklábaknak, esetleg a babakocsinak.... A memóriám sem a legjobb, mintha gyenge butulás jeleit venném észre magamon... Nem tudom mennyire "normális" dolgok ezek jelen esetemben. Korábban, a szülést követően fájt a háti gerincoszlopom, így MRI vizsgálatom volt a nyaki és a dorsális részen.Eredmény: Schmol benyomatok és egy kis gerincderülés illetve kopás. Semmi több. A háti fájdalmam megszűnt, ellenben a mellkasom középső részén van időnként tompa nyomás.Kontrasztos koponya Ct-n voltam ez év júniusban- migrénes fejfájások miatt -, ahol semmiféle eltérést nem tapasztaltak. Mennyire és milyen vizsgálatokra lenne még szükség? Koponya MRI? Utalhatnak - e problémák SM betegségre is? Minden évben -ahogyan ebben az évben is - elmegyek a különféle szűrővizsgálatokra. ( Nőgyógyászat, hasi -és mell Uh, tüdőszűrő. ) És még egy utolsó kérdés: A Háti MRI illetve a tüdőröntgen látja-e a borda középső részét a mellkast? Ezt a mellkasi nyomás miatt kérdezem. Köszönettel: Tóth Zsuzsanna

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek. A tünetei alapján felmerül a terhesség után előforduló chorea nevű, akaratlan mozgásokkal járó betegség esetleg egyfajta epilepsziának (myoclonus) a fennállása. A neurológus a részletes kikérdezése után a megfelelő vizsgálatokat előírhatja.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 20., 15:02; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: