• Hideg kéz és fájó váll

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb két -három hete nagyon fáj a jobb vállam,éjszaka a fájdalomra és zsibbadásra ébredek, valamint a kézfejem hüvelyk és középső újjam közötti területe. Duzzadtnak nem tapasztalom, viszont az utolsó egy héten azt érzem a fájdalom mellett, hogy fázik és lényegesen hidegebb is mint a másik. Szeretném megkérdezni, hogy mi okozhatja és milyen szakorvost kellene felkeresnem.2005-be volt nyaki MR vizsgálatom:IV és V.ös korngok víztartalma csökk. ,III-as korongon jobb o.dorsalis peremek megnyúltak a jobb foramen jelzetten szűkebb. IV-es korong mérs elődomborodika megnyúlt dorsalis peremek mk forament jelzetten szűkítik. Az V-ös korongon jobb o.-on medio-lat.2-3 mm-es sérv.Jobb foramen mérs.szűkített. A myelon nem látszik komprimáltanak. Akkor több ízben felkerestem a reumatológust, kaptam nyaksáncot, meg Mydeton, és egy megjegyzést, miszerint ha most ennyit nyavajgok,mi lesz velem idős koromban.Ezt követően nem mentem, tűrtem a fájdalmat és próbáltam gyógyhatású krémekket használni. Most viszont elég erős a fájdalom és nagyon hideg a kezem. Ugyancsak 2-3 hete a jobb lábam is nagyon fáj, főleg ülés közben és éjszaka is fel kell kelnem ha nem a megfelelő pózban alszom. 2005-ös MR:A kyphosis a felső szakaszon mérs. fokozott,Th V-VII.alsó zárólemezeken kis Schmorl herniák vannak. A Th.VI-os korongon paracentrálisan és medio-lat.jobb o.-on 3-4 mm-es sérv vanA VII-es korongon bal o.-on látszi apró sérv a VIII-as korongon ui.fokozott protrusio észl. A Th XI-korongon medio-lat bal o.-on 2-3 mm-es sérv van. Fogalmam nincs hogy mit tegyek és mi lehet a gond, de az én reumatológusomban nem nagyon bízok. Két éve is nagyon fájt a derekam, ekkor alig bírtam járni. 3 hónapra kért sűrgős MR vizsgálatot és szigorú ágynyugalmat rendelt el.Azért, hogy hamarabb legyen vizsgálat, ajánlottak egy főorvosnőt, akinek a borítékjába 25.000 asszisztensének 5.000 Ft-ot kellett tenni.Már másnap sorra kerültem. Ezen az MR vizsgálaton nem írtak le semmilyen eltérést. Mindenhol vizsgálgattak:idegseb, ortpédia, még hasi sérvet is gondoltak,mire kifakadtam, és azt mondtam, hogy nem vagyok tovább hajlandó ezt a tortúrát tovább csinálni.Akkor egy kisorvos felhívta az ideg ügyeletet, ahol a doktornő azt mondta, hogy befektetni nem tud mert nincs hely, de szívesen megvizsgál. Átmentem és azonnal bent tartott. Megkezdődött egy komplex kezelés infúzió, gyógytorna, masszázs. Mostani panaszaim jóval erősebbek mint akkor és hozzá jön a hideg kéz és láb és a fázás érzet.Mit tegyek? Válaszát szeretettel várom.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a hideg végtagok, fájdalmas kéz témában

        Kedves Kérdező! Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, ahol a vizsgálata után el lehet dönteni, hogy van e ideggyök nyomódásra utaló tünete és meg kell e ismételni az MR vizsgálatot, vagy elegendő e a kórházi kezelés.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 20., 10:02; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: