• Aggódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azzal a kéréssel szeretném önöket megkeresni,hogy van egy 26 éves látássérült gyermekünk.fejfájásos panaszok miatt agyi ct vizsgálatot végeztek rajta.A lelet ma lett kész,de időpontot a neurológushoz jövőhétre kaptunk és nagyon aggódunk!A ct lelet:A hátsó scalaban kifejezetten tágabb külső liquor-tér és a IV. kamra is.A supratentorialis kamrarendszer tágassága megtartott,1,5 cm széles cavum vergae ábrázolódott.A convexitas feletti külső liquor tér frontalisan és temporalisan kissé szélesebb. Az agyállományban focalis eltérés nem látható.Kóros kontraszthalmozás nincs.Vélemény:előrehaladott cerebelláris és mérs.cerebralis atrophia.Egyébb számottevő eltérés nem igazolódott.Válaszát megköszönve,tisztelettel Hunyadiné

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agysorvadás témában

        Kedves Kérdező! A hátsó skála az kisagyi és agytörzsi részét foglalja magába. Az itt kialakult liquortér tágulat (agyvízzel kitöltött tér az agy és a koponyacsont között) amiatt alakult ki, hogy a kisagy állománya kisebb a szokásosnál. Ez valószínűleg így fejlődött ki, már méhen belül, nem valószínű, hogy a születés utáni időszakban alakult ki. Ez nincs kapcsolatban a fejfájással, ami miatt a CT vizsgálat történt.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 14., 17:21; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: