• Zsibbad a karom három hónapja, segíthet a gyógytorna?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! 3 hónapja elkezdett zsibbadni a bal kezem. Később, már a lapockámtól az egész karomba kisugárzó fájdalmat éreztem. Járok gerinctornára, az ottani gyógytornász azt mondta, hogy nyaki gerincprobléma lehet és mutatott egy-két gyakorlatot, amit azóta is csinálok, de nem lett jobb. Közben jártam csontkovácsnál 4 alkalommal, a probléma maradt. A családorvosom ideggyógyászhoz küldött, aki gyulladáscsökkentőt írt fel, nyakiröntgenre, reumatológushoz és MRI-re küldött. (MRI majd decemberben lesz) A reumatológus megnézte a röntgen leletet és gyógytornát írt fel. A leletben állítólag az van, hogy meszesedés és az 5-6 csigolya el van mozdulva. (Sajnos ezt a leletet én nem láttam). Kérdésem az, hogy valóban az általános nyaki gyógytorna segíthet? Különösen akkor, amikor a gyógytornász azt mondta, hogy azokat a mozdulatokat ne csináljam, amitől jobban zsibbad a karom. Várom válaszát. Köszönettel : Bartos Olga

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A gyógytorna valóban segíthet a panaszain, kiegészítve esetleg masszázzsal, UH kezeléssel. Az úszás is jó hatású, ha tud úszni járjon rendszeresen.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 13., 13:49; Megválaszolva: 2011. október 14., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: