• Mi lehet a baja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Férjemnél 18 éves korában epilepsziás roham jelentkezett, mely akkor édesapja halálának oly megviselése miatt jelentkezhetett nála. Az akkori ideggyógyász az EEG-je alapján, azt mondta ez nem az és gyógyszeres kezelést sem kapott. Tavaly azonban MRI vizsgálaton vett részt, melyen góc található, de az orvos szerint nincs jelentősége. Mi 5 éve vagyunk együtt és több alkalommal vettem észre rajta este szokatlan dolgokat. 4 ujjával matatott a szájában és rángatózott, s volt hogy kiverte a víz a jéghideg homlokát. A múlt héten elvágódott, miközben rángatózott és fehéres-sárga nyál folyt a szájából. Én epilepsziára gyanakodtam és mentőt hívtam. Én sajnos epilepsziával 24 éve élek együtt (azaz két góccal homloklebenynél). Mire számíthatunk? Válaszát előre is köszönjük. Maradok tisztelettel:Egy aggódó feleség

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! A leírása alapján a férjének a leírt rosszullétei lehetnek epilepsziás természetűek. Attól, hogy az MR-en leírták azt az egy kis gócot, még nem biztos hogy attól vannak a rohamai. Részletes kivizsgálásra van szükség, keressenek fel egy epilepszia szakrendelést, ahol ezt véghez tudják vinni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 12., 17:21; Megválaszolva: 2011. október 14., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: