• Láb fájás ás zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Köszönöm szépen válaszát! Kiegészítésként leírom a panaszokat részletesebben. Olyan érzéssel fáj a lábam mintha megrövidült volna az izmom. Főként a térdem aljától (hátul) időnként a combomon keresztül egészen a fenekemig húzódást érzek az izmaimban. Ez kívülről nem tapintható illetve ritkán érzem kézi masszírozás közben. Azt a tippet kaptam az orvosomtól hogy elképzelhető egy esetleges forgó kopás.? Több ismerősömmel értekeztem (nekik van csípőprotézisük) hogy hol fájt nekik a műtét előtt. mindenki egyöntetűen azt állította hogy a derekuk fájt és soha nem a lábuk. Próbálnék közelebb férkőzni a valósághoz ebben kérném a segítségét! Köszönettel: Nagy Csaba

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a combizom feszülés témában

        Kedves Kérdező! A tünetei alapján leginkább gerinc eredetűnek tűnik a zsibbadása és fájdalma. Érdemes lenne ENG vizsgálatot végezni, hogy a gyöki eredet megerősítésre kerüljön, valamint SEP-et (somatosensoros kiváltott válasz), mellyel szintén a károsodás magassága határozható meg. Kérje neurológusa segítségét ezekben a vizsgálatokban.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 08., 13:44; Megválaszolva: 2011. október 10., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: