• Ischaemiás góc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Koponya MR vizsgálaton voltam,és a bal oldalon a frontalis lebenyben látható egy 3 mm átmérőjű apró ischaemiás góc.Kontraszt adása után kóros halmozás nem jött létre.Van okom az aggodalomra?Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! Az a kis góc eddigi élete során bármikor oda kerülhetett, nem lehet megmondani mikor keletkezett. Ha valóban vascularis, azaz ér eredetű, az azt jelenti, hogy korábbi kis keringészavar következménye. A későbbiekben érdemes odafigyelnie a vérnyomására, vércukrára és vérzsírértékeire, hogy ne keletkezzen újabb góc. Mivel nem írta meg, miért készült az MR felvétel, így a tüneteivel való kapcsolatról nyilatkozni nem tudok.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 07., 11:31; Megválaszolva: 2011. október 10., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: