• Neurológia homeopátiával

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Bessenyei Mónika doktornő! Egyszer már kérdeztem Önt a 9 éves kisfiam tickelésével kapcsolatban. Ty. syndromája nincs, de változó erősséggel tickel, és főleg ha izgul abban a pillanatban előjön neki főleg hangadásokkal, "kammogással" járó tickelése. Többféle gyógyszert kipróbáltunk már, de mindegyiknek előjött a mellélkhatása és most jelenleg semmit sem szedünk, kivéve az orrsprayt, amit a bepisilésére kap, anélkül sajnos bepisilne. Szóval a tickelése abból áll, hogy ha nagyon izgul, akkor a "nyakát tekergeti", (nehéz ezt igy megfogalmazni), úgy nyújtogatja a nyakát, mintt egy liba) és kattogó hangokat ad ki. Van úgy hogy hirtelen abba marad, és napokig, hetekig nem jön elő, de ha a legkisebb stressz , izgalom éri, abban a pillanatban előjön. amúgy egy átlagos, normális kissrác, szeptember 28-án töltöte a 10. évet. Okos, jó tanuló kissrác Tehát nem mondhatom hiperaktívnak mert lelehet kötni a figyelmét, órán odafigyel, mindnet meg tud tanulni, végig üli az órákat, nyugodtan, kiváló képességei vannak. Mivel nem szedünk gyógyszert (ezt a pszichiáter állította le, miután többféle gyógyszerrel kisérletezett a kisfiamnál), valamilyen homeopátiás készítméníyt tudna-e ajánlani doktornő, mert alapjában véve mindezt a szorongás váltja ki nála, (sajnos hatással van rá, és megérzi, bár próbálom kímélni a problémáktól) a pszichiáter szerint ez egy elhúzódó gyászreakció ami fentebb említett formában nyilvánul meg. (14 hónapos volt amikor az apja eltünt az éleetünkből és 7 éves korában amikor iskolába ment, akkor szembesült az igazsággal, jóakaró álltal, hogy az apja börtönben van) és erre az időszakre tehetőek ezek a tünetek kialaulása és ehhez még hozzájárult az iskola, ahol nem a legmegfelelőbb nevelőt kapta, sajnos) valamint az én több műtétem /gerincműtétek/ s a félelem, hogy engem elveszíthet, és a megfelelni akarás irányomban. Tehát kérném szépen doktornőt, hogy legyen kedves ajánlani valamilyen homeopathiás készítményt, ami a tickelésre, szorongásra megfelelő lenne a 10 éves kisfiamnak. Nézegettem a neten a készítményeket, de olyan sok van hogy nem tudok választani, főleg azért sem, mert van olyan ami pl. olyan szorongásra való amikor a "beteg" a kezét, lábát járatja, vagy hiperaktív és nem tud nyugoodtan ülni, koncentrálni. Nálunk ilyen tünetek nincsenek, csak a szorongás. Köszönnöm válaszát előre is. Egy aggódó édesanya. .

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a tic témában

        Kedves Kérdező! Szerintem egy jó pszichológust kellene keresnie a kisfiának, aki egy intenzív pszichoterápiával segíteni neki a szorongás legyőzésében. Emellett valamilyen sporttevékenység, melyet ő választ, szintén tudná oldani a szorongását. A homeopatias szerek közül olyat, mely kifejezetten a szorongást oldaná nem igazán ismerek, általában inkább nyugtató hatásúak.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 03., 14:19; Megválaszolva: 2011. október 07., 19:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: