• Agy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! MR vizsgálaton a következő diagnózist kaptam: A subcoritcalis localisatioban néhány apró magas jeladású góc látható. Frontálisan szintén megfigyelhető néhány diszkrét magas jeladású góc., ami elsősorban vasculáris eredetű. Mivel csak két hét múlva mehetek az ideggyógyászhoz, megköszönném, ha röviden értelmzné e leletet. Köszönettel ahimsza

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A leírt elváltozásokat kisérbetegség miatt létrejött kicsi agyi infarctusoknak véleményezték. Ez annyit jelent, hogy a kiserek falának elváltozása miatt, mely magas vérnyomás cukorbetegség talaján alakul ki elsősorban kis keringészavarok alakulnak ki. Védekezni ellene a vérnyomás, vércukor megfelelő szinten tartásával lehet, illetve vérrögképződés gátló szedésével. Mivel tünetet nem írt hozzá, így nem tudom, hogy a leírt elváltozás és a tünetei között van e összefüggés.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 30., 14:18; Megválaszolva: 2011. október 03., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó