• Neurológiai probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. A lányom 17 éves és másfél éve a testnevelés órán fejenállás során eldőlt és megütötte a kezét. Begipszelték, de nem volt eltörve hanem megvolt duzzadva. A gipsz levételét követően a könyökétől a kéz ujjai végéig teljesen elzsibbadt a keze és érzéketlenné vált. Azonnal elvittük ENG, Rötgen, nyaki RMI vizsgálatokra, amelyek sérülést nem mutattak ki. Folyamatosan vittük őt gyógytornára, de azóta sincs javulás. Nagyon ritkán jelentkezik egy fájdalom érzés és ennek során érzékel a lány, de egyre ritkább jelenségek. Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom merre kellene vinném a lányomat a probléma megszüntetése érdekében? Lassan kezdünk teljesen kétségbe esni, azzal vigasztalnak, hogy majd idővel visszatér az idegszálak működése, de egyre kevésbé hiszem. Nagyom várom válaszukat.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Ha kimutatott, hogy az ideg működészavar áll fenn a könyök magasságában, akkor kézsebész esetleg az ideg áthelyezésével javíthat a panaszokon, ha az ideg károsodása nem tekinthető véglegesnek. Ismételt ENG vizsgálat szükséges, és annak leletével kézsebészeti vizsgálat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 22., 18:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Férjem, 67 éves, hirtelen elesett lett, beszéd és emlékezet zavarokkal vittük a Honvéd Kórházba. A vizsgálatok alapján a gyanú a Creutzfeldt-Jakob betegség. Milyen segítséget tudnának adni, és milyen...
        Üdvözlöm! Kati vagyok. Pár napja szó szerint fáj a bőrőm még attól is ha a ruha hozzá ér. Ez leginkább a hátamon jellemző. A testem minden területén érzékeny érintésre is de nyomásra nem kifejezetten fáj. Volt már ilyen érzésem...
        Jó napot kívánok! A felöl szeretnék érdeklődni , hogy a lamolep nevű gyógyszert Ön szerint hány éven belül lehetne elhagyni ? Kórelőzményem 2014-ben volt egy rosszul létem majd az MRI vizsgálat nem igazolta az elváltozást de még is...