• Sclerosis gyanú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        25 éves lány vagyok, az apai nagyanyámnak sclerosis multiplexe volt, végül ennek a szövődményeibe halt bele 71 évesen. Nem tudom hogyan öröklődik a betegség, de nekem az alábbi tüneteim vannak: három éve folyamatosan meg vannak duzzadva a nyaki nyirokcsomóim (háromhavonta járok ellenőrzésre egyéb ezzel összefüggő lehetséges betegségek miatt), gyakran van akaratlan szemhéj vagy szemöldök rángásom, és régóta vannak "giliszták" a szemem előtt, ami a szemész szerint gyulladásra utal. Néha minden ok nélkül remegni kezdenek a kezeim, olyankor majd szétvet az ideg, pedig nem történik semmi olyan ami felidegesítene, és ez az utóbbi aggaszt nagyon mert emlékszem, hogy nagyanyám rengetegszer mondta, hogy nagyon ideges, de nem tudja miért. Emellett néha egészen ólomszerű fáradtság tör rám, főleg délután. Lehet, hogy hülyeség, de eléggé félek a sclerosistól, láttam mit tett a nagyanyámmal. A fentiek alapján ez lehet az? Köszönöm a válaszát

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! A tünetei alapján nem valószínű a sclerosis multiplex fennállása, inkább pánik szindrómának felel meg. Próbáljon inkább ebben az irányban elindulni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: