• Már írtam volna Önöknek egyszer,csak most képet is mellékeltem hozzá!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már megkerestem önöket korábban,ám hiába próbálkoztam neurológusnál,nem nézték meg a felvételeimet! Előző levelemet bemásolnám,hogy mégis miről is volt szó: Tisztelt Szakorvosok! 2éve elkezdtem edzeni,nem nagy tempóban,napi 3-4óra edzés,ez folyamatosan kb 1évig tartott így napi szinten!Bal oldalt a fejem azóta fáj,de végig egy pont ban...a gerincem mellett...égető,fájó érzés,sokszor pöttyöket is látok,tehát olyan érzetem van,hogy be van gyulladva valamim,és a bal oldalam tehát az arcom a fülem és a szemem ha nagy fájdalmaim vannak,teljesen levörösödik.Lázam nem volt...viszont a hajam az nagyon hullásnak indult,valamint a bal szem romlásnak indult,de ez nem ilyen szokványos hogy állandóan nem látok vele,hanem változó,de ez is azóta mióta fáj/Éget bal oldalt a fejem..Sok vizsgálaton voltam már..Mr..Ct..de szerencsémre mind a kettő rendben volt..voltam különbféle vérvételen is,ott is minden rendben volt..illetve,a vasam és a bilirumbinom magas volt...(nem szedek semilyen gyógyszereket,csak fejfájás csillapítókat és amit lehet kapni recept néélküli gyulladás csökkentőket).Sokszor vízesrházom hátul a fejem ahol fáj illetve hideg vízes zuhanyt végzek,ezek valamennyire,de nem nagyon enyhítik egy kicsit a panaszaimat.Nem tudom,hogy ebben az esetben még milyen orvoshoz fordulhatnék?Szinte mindenhol voltam...Neurológia stb...A gyulladást a szervezetemben érzem,melegség,égető érzés hajhullás és a szemem romlása,mert egyébként nem lennék szemöveges,csak mióta ez a helyzet fent áll szükségem lett arra is.Többféle gyógyszert próbáltam már....Elsőnek kezdtem gyengékkel pl Advil stb..de aztán egyre erősebbekkel,ha nagyon erőss a fejfájásom,akkor légszomjam van fáj,ég a gyomrom és enni sem tudok.Mindig valami újféle gyógyszert próbálok....de sajnos egyik sem hat pár napnál tovább...Eleinte mikor az Ibustárt elkezdtem szedni..akkor a járásom is talán egy napra helyre jött (mert egyébként szédülök,pöttyöket látok) sőt,még enni is tudtam rendesen,de egyszer volt ilyen.Sok orvosnál voltam s talán a koromnál (19)fogva nem vizsgálnak meg rendesen.Pedig több orvos is észrevette,hogy a bal oldalam teljesen vörös,mármint a fejem a szemem és a fülem,tehát mintha valóban gyulladásom lenne,ám a vérvizsgálat nem mutatta ki....Viszont az Mr képen a bal oldalt például sokkal fehérebb és vastagabb a képen az izmom,mint a jobb oldalt bár én ez Laikus ként mondom.... Ilyen esetben mi a teendő? ha megkérdezhetem?van esetleg valami gyulladás csökkentő?vagy milyen orvosnál lehet még próbálkozni?A hajam már nagyon kihullott ...és a látásom is nagy kárt szenved...próbálkoztam hűsítő,izomlazító krémekkel Flector tapasszal ám hosszú távon nem hatásosak,de pl ha fél óráig dörzsölöm ott azt a pontot"csíkot" ahol fáj a fejem/nyakam,akkor a látásom megkönyebbül de tényleg csak pár másodpercre... Most mellékeltem volna képeket Önöknek,hogy mégis érdeme-e valahogy "ráerőszakolni" az orvosokra a cd-t!mert már próbálkoztam párszor,sajnos sikertelen volt a próbálkozásom! Csatoltam volna egy képet,sajnos másikat nem enged,de ha ne probléma elküldeném önöknek másik levélben,leglábbis itt nincs verszínetni valóm :)

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Egy szelet MR felvételből nem lehet messzemenő következtetést levonni. nem tartom valószínűnek, hogy bármilyen olyan jellegű gyulladás lenne a szervezetében, mely a leírt panaszait okozná, mivel akkor annak a vérvizsgálat során kimutatható eltérést kellett volna okozni. A fájdalom lehet egyszerű túlerőltetéséből az izomnak, de lehet a tarkó hátsó részén futó egyik idegnek a bántalmából adódó úgynevezett neuralgia is, bár a fájdalom jellege nem erre utal. Azt javaslom Önnek, hogy egy fejfájás szakrendelést keressen fel, ahol a részletes kikérdezése után pontos választ kaphat. A rendszeres fájdalomcsillapító szedés is egy idő után provokálhatja a fájdalmat, nem javasolt a rendszeres használatuk.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 15:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: