• Epilepszia és gyógyszerbeadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Bessenyei Mónika! Kisfiam szülési sérült gyermek. 8 éves, mozgás és értelmi sérült kisfiú. 2 éve epilepsziát állapította meg nála amit 1 évig sikeresen kezeltek tegretollal. Majd a rohamok újra jelentkeztek. Most még kísérleti fázisban vagyunk a gyógyszerekkel. Jelenleg a Convulexet és lamictált szed. Kérdésem az lenne, hogy a lamictált be szabad-e adni összetörve a gyereknek, vagy feltétlenül egészben kell bevennie. Az a probléma, hogy ő így is elég nehezen kezdett el darabos ételt enni és amióta lamictált kell szednie nem hajlandó darabosat enni, mert mindig az ételbe raktuk a gyógyszert és párszor észrevette, hogy gyógyszer van benne és azóta ha bármi darabos kerül a szájába képes hányni. Még akkor is ha az nem is gyógyszer. Egyébként érdekes, hogy convulexból 300 mg-sat szed és azzal eddig nem volt probléma csak a lamictállal.Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: S.Erika

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Szerencsésebb lenne, ha egészben venné be a gyógyszert. Próbálják meg inkább másban beadni, mint szilárd ételben pl. joghurtban. De ha sehogy nem megy, akkor törje össze.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 09:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: