• Epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom most 10 éves, 4-5 éves kora között 2 alkalommal generalizált epilepsziás rohamot mutatott. Nagy rohama volt (már a szája és újjai kékültek, erős rángó görccsel), de az EEG nem igazán mutatta a rohamot.Voltunk Ct-n MRI vizsgálaton,de rendben volt minden.Convulex-et szedett 3 és 1/2 évig, már két éve abbahagytuk,azóta tünetmentes, de sajnos halottam olyanról, aki több évi tünetmentes állapot után újból rohamokat kapott. Mennyire gyakori, hogy a gyerekkori epilepszia visszetérhet, főleg kislánynál? (serdülőkor,terhesség stb...) Mit tehetek ellene? Mivel az EEG nem volt jelentős figyelhetem valahogy?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! A kislányának jó esélye van arra, hogy a későbbiekben sem térnek vissza a rohamai, mivel a koponya MR-en nem volt olyan elváltozás, mely epilepsziára hajlamosítana és ha jól értettem az EEG-én is normális agyi tevékenységet írtak le. A gyermekkori epilepsziák nagy százaléka teljesen meggyógyul. Általában az első év a legkritikusabb a rohamok visszatérése szempontjából. A legfontosabb a provokáló tényezők kerülése, rendszeres alvás, időbeni lázcsillapítás.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 08., 20:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: