• Zsibbadás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jobb kar és kéz zsibbadással kezdődőt pár hónappal ezelőtt, ma már olyan mértékben zsibbad, hogy szinte használhatatlanná vált. Továbbá a zsibbadás jelentkezett az arcon is, és a beszédben is kisebb problémákat okoz. Érdekelne milyen betegségre utalnak ezek a tünetek. UI: A vérkép szerint magas a májfunkció eredmény, majdnem duplája.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a arc, kar zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Csak a kar és kézzsibbadás gerincvelő, az onnan kilépő ideggyök vagy a kar illetve a kéz érző működését ellátó idegek károsodására utal. De miután az arc zsibbadása illetve beszédzavar is társul hozzá, inkább valamilyen agyi folyamat lehetősége merül fel, ezt okozhatja keringészavar, érfejlődési rendellenesség,térfoglaló folyamat. Neurológiai vizsgálatot javasolnék.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 20:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 20:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: