• Kettőslátásom van ha oldalra nézek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/doktornő Az előző alkalommal a kiinduló problémát nem részleteztem .Ez év májusa környékén kezdődött egy olyan gondom ,hogy a bal szememmel ,ha egy picit oldalra nézek mindent duplán látok . Elmentem szemészetre ott azt mondták ez nem szemészeti probléma ,beutaltak a neurológiai szakrendelésre .Onnét tovább küldtek az imént emlitett Mr és orbita Mr .-re. az eredményekkel vissza mentem a neurológiára .ők is rendbe találták az eredményt. Kértem agy vizsgálatot a gégésztre ,mert érzem ,hogy ott nincs valami rendben nyelésnél,Elküldtek egy nyaki Uht .-ra iaz eredmény a következő lett:A pajzsmirigy jobb lebenye 40*14*14 mm, a bal 38*13*12 mm átmérőjű, az isthmus 2 mm vastag.Submandibularisan mindkét oldalon néhány megnagyobbodott nyirokcsomó figyelhető meg. a legnagyobb 22*10 mm átmérőjű. A házi orvos nem érti ,sőt látom ,hogy tanácstalan , a neurológus javaslatára elküld egy hematológiai vizsgálatra .ami majd csak szept . végén lesz . Ön szerint hová vagy milyen vizsgálatra menjek ,mert látom a házi orvos tanácstalanságát. Lehetséges -e ,hogy a kettős látásom a megnagyobbodott nyirokcsomók miatt vannak, A neurológus szerint egyszer csak el fog múlni ,viszont én úgy érzem ,hogy egyre rosszabb a látásom ezzel a szememmel. Merre menjek ön szerint. Köszönöm előre is a válaszát üdvözlettel.:Nagyné Magdus Gyöngyi

        WEBBeteg szakértő válasza a kettőslátás témában

        Kedves Kérdező! Ami bennem felmerül az két lehetőség. Egyrészről csak a szemizmokat érintő izombetegség, a myasthenia gravis egyik formája, melyet EMG vizsgálattal lehet igazolni vagy kizárni. Ehhez sajnos egy nagyon speciális ENG-re van szükség, úgynevezett single fiber (egyes rost) vizsgálatra, melyet kevesen tudnak az országban a vizsgálók közül végezni. A másik lehetőség az pajzsmirigy túlműködéshez kapcsolódó szemizom bántalom, mely a szemizmok és a körülötte lévő kötőszövet duzzanata miatt alakulhat ki. Neurológusával vagy háziorvosával beszélje át ezt és kérje a segítségüket a további vizsgálatokhoz.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 12:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: