• Hasmenés fekvő betegnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr, Édesapám 4 éve agytrombózis következtében fél oldalára (jobb oldal) lebénult. Édesanyám ápolja otthon. Én külföldön dolgozom, és ritkán tudok hazalátogatni, de kb egy hónapja édesanyám sokat panaszkodik, hogy nemrégiben még erős szorulása volt édesapámnak, de az utóbbi pár hétben szinte csak hasmenéses híg székletet ürít. Beszédkészsége nagyott romlott, a fekvés miatt izmai is elsorvadtak. Mivel fájdalmas volt neki a tornáztatás nem engedte sosem hogy mozgassuk a végtagjait. Már ülni sem képes, egész nap fekszik. Azt szeretném kérdezni, hogy a folyamatos leépülés következménye lehet a széklet hírtelen megváltozása, vagy vmilyen szervi elváltozás oka lehet ez. Tudom, hogy kivizsgálás nélkül nehezen lehet bármiféle következtetést levonni a betegséget illetően, csak a véleményére lennék kíváncsi. Köszönettel.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a hasmenés, stroke témában

        Kedves Kérdező! Biztos, hogy nem a leépülés jele a hasmenés, háziorvosuk segítségét kérjék az ok kivizsgálásában.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 22:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 19:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: