• Látászavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Az utóbbi hetekben problémám támadt a látásommal. Kerékpározás közben (és csak akkor) szédülésszerű érzés, egyensúlyzavar, bizonytalanság tört rám. A napok múltával a szédülés elmúlt, a bizonytalanság maradt. Elsősorban gyorsan váltakozó fényviszonyok, illetve az útra vetülő árnyék/fény gyors egymás utáni változásakor jelentkezik. További tünet, hogy erősen vonz az út közepe, ösztönösen befelé húzódok.Néhány héttel ezelőtt jártam szemészeten és mindent rendben találtak.Mivel szinte minden nap bringázok komoly minden nap bringázok komoly problémát okoz a "tünet". Üdvözlettel:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a látászavar témában

        Kedves Kérdező! Vannak emberek, akiknél a változó fényinger hatására olyan működészavar lép fel, melynek hatására szédülés, bizonytalanságérzés jelentkezik. Ezt EEG-vel igazolni. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, illetve ilyen esetekben zöld lencséjű napszemüveg viselése panaszmentessé teheti.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 14:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 19:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: