• Sclerosis multiplex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 1997-ben kezdtek el kezelni a sclerosis multiplexel.A "szerencsésebb" betegek közé tartozom,mivel az enyhébb lefolyású fajtája jelentkezett nálam.A problémám a fáradtsággal van,mivel egyre erősödik ez az érzés és néha úgy érzem nem bírok semmit csinálni,mert csak feküdnék és aludnék szinte mindig.Ez nagyon zavar,mert el lehetetleníti a napjaimat és már nincs kedvem semmihez.Szeretném a segítségét kérni,hogy lehetséges -e a fáradtság érzet enyhítése?Kérem segítsen! Köszönettel:Hossó Rita

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! A fáradtságnak számtalan oka lehet, kezdve a vérszegénységtől, az alacsonyabb vérnyomásig, hangulati problémáig. Először is labor vizsgálat szükséges, aztán pedig rendszeres, nem megterhelő mozgásforma beépítse a mindennapjaiba pl. jóga, kerékpározás. Érdemes lenne esetleg pszichológust is felkeresnie, hátha egy-két alkalom segítene a kedvetlenségén túljutni. Kösse le magát, keressen érdekes elfoglaltságokat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 02., 11:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: