• Segithetnek a vitaminok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő! Kérdésem az lenne, hogy az epilepsziámra (idiophatias generalizált) napi3*100mg lamotrigint és napi2*2 500mg kepprat szedem. Milyen vitaminok, ásványi anyagok segíthetnek a rohamok csökkentésében és, hogy a lehető legkevesebb kárt okozzák a gyógyszerek a szervezetembe. A magnéziumot, kalciumot és a b vitamint hallottam hogy jó hatással van rá. De melyik B vitamin? Segítségét előre is köszönöm

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Ha szeretne valamilyen vitamint szedni, akkor szedjen multivitamint, külön nagy dózisban egyik féle vitamin szedése sem ajánlott. A rohamok számát az Ön esetében befolyásolni nem tudják, a gyógyszerek pedig olyan jellegű kárt nem okoznak, ami vitaminnal kivédhető lenne. Általános vitaminpótlásra szedhet bármilyen multivitamint.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 14:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 23:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: