• Rosszabbodott az állapotom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Idiophatias generalizált epilepsziám van, és vasárnap reggel rosszullétem volt,de nem hajnalba mint eddig, hanem kora délelött. Hozzá kell tennem, hogy fél kettökor értem haza. fellkerestem a kezelő orvosomat aki elvégezte az eeg vizsgálatot aminek eredménye. A háttéraktivitás 8-10cps 30-40 uv-os alphakbol, ehhez keverten 6-7 cps thétákból, rostalis vidékek felett lassu bétákból épül fel. Szemnyitásjól gától. Aktivatiok novumot nem adnak. Vélemény: Mérsékelten szabálytalan elektromos tevékenység Epilepsziás működészavar nem regisztrálódik Napi 3*100mg lamotrigin mellé ezek után még 2*2 keppra500-at is kaptam. Ezt mindig kell szednem vagy csak ameddig helyre nem jönn az eeg. Van rá esély hogy csökkentik az adagom vagy ez már csak rosszabb lesz? Halottam egy diétáról ami állitolag segit. Mi a véleménye önnek erről? Milyen hatással van ez az uj gyogyszer a terhességre? Mivel előzhetem meg a rosszullétek kialakulását? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! A lezajlott rosszulléte az alvásmegvonás miatti roham lehetett, mely jellemző az idopathias generalizált epilepsziára. Mivel ez egy provokált roham volt, melyet az alváshiány váltott ki,nem feltétlenül kellett volna a gyógyszereken módosítani, vagy ha igen elég lett volna a lamotrigine adagjának emelése. Az EEG nem mutat igazából kórosat, lehetett a roham következménye vagy álmosság miatt is, amit leírtak rajta. A Keppra amúgy egy biztonságosan alkalmazható gyógyszer, magzati károsodást okozó hatása elenyészően kis százalékban ismert. A tervezett terhesség szempontjából jobb ha egy gyógyszerre van a beteg beállítva, amennyiben ez lehetséges. Beszélje meg ezt kezelőorvosával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 10:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: