• Mi a nefrologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Állitólag nuropátia btegségben szenvedek,előbb azt mondták többnyire a magas cukorszint okozza,de amint később az orvosnő válaszából kiderült,hogynagyon sok minden más betegség is okozhatja.A vese kivizsgálását is emlitette az orvosnő és azt ajánlották,hogy nem urologushoz,hanem nefrologushoz menjek.Szeretném tudni ez a tudományág tulajdonképpen milyen vizsgálatot tartalmazz.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a nefrológia témában

        Kedves Kérdező! A nefrológia a vese belgyógyászati betegségeivel foglalkozik, azt vizsgálja, magának a vesének a szöveteiben van-e olyan elváltozás, ami a működőképességét befolyásolja, csökkenti. Sajnos, a magas vércukorszint tönkre tudja tenni a vese ereit, aminek következtében ezek működése csökken, a vérben felszaporodik azoknak a salakanyagoknak a mennyisége, amit ki kellene választania a szervezetből. Ezzel párhuzamosan vérnyomás emelkedést is létre tud hozni. Mindenképpen szükséges panaszai hátterének kivizsgálása. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 20:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: