• Hipofízis adenóma+septum?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Tegnap voltam MR vizsgálaton, ahol megállapították, hogy a hipofízis jobb oldalán egy 3 mm-es adenóma van. Azt mondták, hogy ettől nem fájhat a fejem, mert olyan kicsike. Amúgy magas prolaktin szint miatt alakult ki, szedek rá Norprolacot. Mégis úgy érzem, hogy a fejem szét szakad. A leletben volt még egy olyan mondat, hogy a sinus sphenoidalisban jobb oldalon egy septum látható. Ez mit jelent? Okozhatja ez esetleg a fejfájást és a gyakori szédülést? Válaszát köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Valóban egyik elváltozás sem okozhatja a fejfájását. A sinus sphenoidalisban lévő septum annyit jelent, hogy az os sphenoidealeban lévő üreget (egyik koponya csont) egy "válaszfal" ketté osztja. fejlődési variáció. A hormoneltérés viszont lehet oka a fejfájásának.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 12:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 18:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: