• Mi bajom lehet? 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már nagyon rég tettem fel kérdésem, panaszaim nem is voltak annyira jelentősek, de most hogy elkezdtem aktívan sportolni kiujultak. 2000hz-en van egy 40 dB-eles halláskárosodásom a jobbfülemen. Voltam nyaki röngenen, és ott kimutatták hogy a nyaki ereim rosszul futnak azon az oldalon. (Fokozott nyaki lordosis. A C I-en foramen anulare) Valamint elalváskor, vannak időszakok amikor gyakran felriadok amikor már épp aludnék el, egy ilyen hülye érzéssel, legtöbbször pont félálomban elalvás elött jelentkezik, de éjjel mélyalvásbol is kelek fel rá ritkán. Elképzelhető hogy ez az az agyi reakció, hogy alváskor nemkapnak elegendő vért a hajszálerek és emiatt "felkellt" ? A jobboldalt jelentkező tompaság és a fülzugás természetesen még mindig fennáll :(. Válaszukat előre is köszöni : Peter Vatamany

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agyi keringészavar, alvászavar témában

        Kedves Kérdező! A nyaki Rtg-en nem látja az ereket, azok lefutását egy Rtg alapján nem lehet meghatározni. Általában az erek, ha nem szokványosan futnak, az azt jelenti, hogy így fejlődtek ki, de ezzel a bennük lévő keringés nem rosszabb, az általuk ellátott terület kap megfelelő mennyiségű vért. A fülzúgása a halláscsökkenésével lehet összefüggésbe. A felriadásaink hátterében pedig nem agyi vérkeringési zavar áll, inkább stressz, túlterheltség.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 20:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: