• Zsibbadó, fájó kar, mit tegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! A 35 éves fiam, nem régen kezdett el dolgozni egy új munkahelyen külföldön, és így nincs rá sok lehetősége, hogy orvoshoz forduljon anélkül, hogy esetleg elveszítse a munkahelyét. Ezért gondoltam megkérdezem Önöket, hogy vajon mi baja lehet, és mit javasoljak neki mit tegyen? A fiam bal kezes, és nehéz fizikai munkát végez. Panaszkodott, hogy mostanában elkezdett fájni a jobb karja. A gyűrűs, és középső ujja hegyétől, egészen a könyökéig elzsibbad a karja, és mintha tűvel szurkálnák közben olyan érzése van. Ez annyira erős, hogy sokszor aludni sem tud miatta. Ha meg kell markolnia valamit, azt is nehezen tudja megcsinálni. A zsibbadás állandó, a szurkáló érzés hol jobb, hol rosszabb. Nagyon aggódom miatta, kérem segítsenek kideríteni mi baja is lehet! Válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A fiának úgynevezett alagút szindrómája van, ami azt jelenti, hogy nyomódik a kezet ellátó ideg a könyöke magasságában, valószínű a megerőltetéstől bedúzzadt kötőszövetek miatt, amik között fut. Éjszakára a könyök fáslizása, jegelése jó hatású szokott lenni, emellett nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek illetve kenőcsök használata is jó hatású, ezek recept nélkül kaphatók a patikákban. Próbálja meg ezek használatát, illetve munkához könyökrögzítő viselését.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 10:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: