• Kiszakadt porckorongsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2010-decemberében az MRI vizsgálat a következőket mutatta ki: Az L.V. résben medialis bal oldali mediolateralis jelentős secunder canalis stenosist,durazsák,gyök compressiot okozó kiszakadt porckorongsérv.Műtétre nem kerűlt sor mert nem olyan vészes.Elvagyok.Annyi maradt csak, hogy mindíg zsibbad a bal lábam.Jelenleg nem fáj csak a hátam közepe fájogat de az mindíg is fájt. Kérdésem az lenne, hogy nemrég tudtam meg, hogy babát várok.A 9.hétben járok és érdekelne, hogy lehet-e baj a babavárás alatt illetve a szülésnél.Lehet-e hüvelyi úton szűlni ha szükség van rá esetleg kaphatok-e epidurális érzéstelenítést.Válaszát nagyon megköszönném és nagyon várom! Tisztelettel: Tímea

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a porckorongsérv, terhesség témában

        Kedves Kérdező! A terhesség vége felé, amikor a szervezet már több vizet köt meg a kötőszövetekben, fokozódhat a zsibbadásérzete, esetleg a fájdalom is intenzívebbé válhat. Pihenésre, enyhe vizelethajtó pl. teák használatával ez mérsékelhető. A szülés után enyhülnek a panaszok. Szülhet hüvelyi úton, ennek nincs akadálya.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 23:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: