• Központi idegrendszer MR

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! Az MR leletemen az alábbi szerepel: Bal oldalt persistaló arteria communicans posterior van. Egyebekben negatív. Érdeklődni szeretnék, hogy ez pontosan mit jelent és mi a teendő vele. Lupuszom van, valamint egyéb autoimmun betegségem, trombózist, valamint tüdőembóliát kaptam. A vérhiggítótól angioödéma jelentkezett. Amikor angioödémát kaptam, akkor a gégémnél az arcomon, majd a fejemnél is éreztem fájdalmat. Ezek után hirtelen egy erős gyengeség, bénulás jött rám, ami kb. egy óra múlva múlt el. Néha szédülök és homályos látásom is van. Folyamatos bizsergést éreztem. Az utóbbi tünetek (gyengeség, bénulás) is lehetett ettől amit megállapítottak? Vagy ez is a gyógyszerallergiától volt? Mert hogy abbahagytam a gyógyszert, már nincsenek bizsergéseim, legalábbis nem olyan gyakori és nem olyan erős. Az angioödémám megszűnt. Probléma, ha nem szedek vérhiggítót? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR, bénulás, gyengeség témában

        Kedves Kérdező! Ez egy érfejlődési varriáció, amit Önnél leírtak, kórosnak nem mondható. A panaszai ezzel nincsenek összefüggésben, inkább a gyógyszer mellékhatásával lehetnek kapcsolatban.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 19:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: