• Schanz gallér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        78 éves édesanyám nyaki csigolya meszesedés miatt szédül és zúg a füle. Kap rendszeresen megfelelő kezelést(infúzió, gyógyszer), de arra gondoltam talán egy Schanz gallér időnkénti viselése javítana az állapotán ( nagybátyámnak van és nagyon dícséri). Kérdésem az lenne, érdemes-e vennem neki és ha igen naponta hány órát praktikus hordani. Én is felpróbáltam és nagyon kényelmes volt, szinte úgy éreztem kinyújtja a gerincem. Van a hordásnak valami ellenjavallata? Ha nincs még magamnak is vennék. köszönettel Zuzu / Elnézést ,ha esetleg a kérdésem kétszer ment el, elsőre regisztráció nélkül küldtem ,nem tudom, úgy is megkapták-e/

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fülzúgás témában

        Kedves Kérdező! A Schanz gallért általában nyaki gerinc fájdalom enyhítésére, nyaki gerinc sérüléseknél, kopásoknál szoktuk javasolni. Az biztos, hogy a szédülés lehet nyaki gerinc eredetű, és a gerinc melletti izmok tónusának fokozódásával van összefüggésben. Az izomtónus fokozódást lehet csökkenteni a gallér viselésével, ezzel talán enyhülhetnek a panaszai a Nagymamának. Nem olyan drága, megpróbálható, de a megfelelő méretet kell megvenni. Csak akkor kell viselni, ha fenn van, fekve nem. Fokozatosan kell egyre hosszabb időre felhelyezni, de naponta 2-3 óra hossza hordás elég.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 14:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: