• 10 év kóma utáni felépülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno! Szeretnem tudni, hogyan lehetseges teljesen felepulni egy fiatalembernek 10 ev koma utan, ami egy sulyos sibaleset kovetkezteben volt.Egyaltalan lehetseges-e a teljes gyogyulas?Vagy, ha maradando serules van, annak milyen tunetei vannak?Gondolok itt emlekezet kiesesre, vagy rohamokra, amelyeknek sulyos kovetkezmenyei lehetnek esetleg mas emberekre nezve.Tud-e a komabol felebredve az illeto tanulni barmit is, s sajatmagat normalisan, eletszeruen fenntartani?Egszoval lehetseges-e ilyen esetben a teljes gyogyulas? Valaszat elore is koszonom. Udvozlettel: V.Viola

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a kóma témában

        Kedves Kérdező! Nagyon kevés az esély arra, hogy 10 év kóma után valaki felépüljön. A teljes felépülés gyakorlatilag kizárt, valamilyen szintű finom agyi károsodás, mely a memóriát, viselkedést, gondolkozást, koordinatiot érinti, biztos, hogy fennmaradna, de valószínűbb a 10 év miatt a súlyosabb károsodás.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 13:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: