• neurólogia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Elég bonyolult dologban szeretném kikérni a véleményét! Először 2003 nyarán fordult velem elő, hogy epilepsziás rosszullétem volt és akkor 17 éves voltam majd ez a rá következő évben háromszor ismétlődött meg. Sem a családban nem volt soha, se fejsérülésem nem volt. Akkor kivizsgáltak (koponya MRI,szívultrahang, EEG –csak az utóbbinál volt eltérés) és gyógyszeres kezelést javasoltak amit én nem fogadtam el , mert mindegyik rosszullét előtt keveset vagy nem jól aludtam valamint nem megfelelően étkeztem és inkább erre fogtam a dolgot! Azt azért tudni kell hogy elég szorongós típus vagyok és sok mindenen feleslegesen idegeskedem! Ezután jött 3 év tünetmentesen úgy hogy semmilyen problémám nem volt gyógyszer nélkül sem és hát nem is éltem minta életet mert mindig csak a bulikon járt az eszem (pedig a villódzó fények és az alkohol inkább csak rontanak a helyzeten) és mégsem történt semmi! 2007-ben ismét történt egy rosszullét majd ezután 2009-től évente egy. Az szeretném megkérdezni hogy nem-e lehet hogy nálam inkább kiváltja ezt valami mint hogy ilyen betegségben szenvedek? Mert hát apukám cukorbeteg és úgy tudom hogy örökölhető valamint az utolsó eset előtt már fél órával levert a víz és többször megszédültem amúgy pedig már éjszaka is néha kiizzadok. Valamint sokszor történik olyan mintha egy másodpercre elveszíteném a koncentrációmat. A legfontosabb hogy szinte mindig az elégtelen alvás és evés miatt történt és ehhez még hozzájött az, hogy ilyenkor ugye még jobban izgultam hogy nem történik-e valami! Nekem soha nem jött csak úgy minden ok nélkül és az összes alkalom mindig ébredés után max. 2 órával történt soha nem délután vagy éjszaka! Néha szoktam bevenni egy Frontin tablettát hogy tudjak aludni vagy hogy megelőzzem a bajt. Nem mondom azt hogy cukorbeteg vagyok de valahol azt érzem nagyon erősen hogy ennek valami más áll a hátterében mert gondolom számos oka lehet! Nem tudom hogy pszichés dolog okozhat e ilyet mert az is furcsa hogy a rosszullét után mintha lelki megkönnyebbülést éreznék pár napig annak ellenére hogy elég nagy megrázkódtatás egy ilyen! Abban kérném a segítségét hogy írja le a véleményét! Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! A leírásából egyértelmű, hogy Önnek epilepszia betegsége van, jelenleg csak úgy látszik provokált rohamokkal, vagy olyan kis rohamokkal, melyeket nem vesz észre, vagy nem annak tulajdonít. Ne más magyarázatot keressen, hanem keressen fel egy epilepszia szakrendelést, ahol részletes felvilágosítást kaphat az ismételt kivizsgálása után.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 18:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: