• Agyi érszűkület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktorok! 10 éve agyi éve agyi érszűkületet állapítottak meg nálam, az hiszem a bal féltekén. Akkor a tüneteim látótérkiesés, féloldali zsibbadás és szörnyű fejfájás voltak. Nem ismertem meg a barátaimat stb... Akkor annyival elintézték a dolgot hogy szedjek minden nap aspirint. Én szedem is de néhány napja folyamatosan zsibbad a nagy lábujjam. Én 6 éve külföldön dolgozom és az itteni orvosok nem mondanak semmi konkrétat haza meg nem tudok menni. Kezdjek el aggódni vagy ez majd elmulik magától? Egyébként lehet hogy fontos: 2 hete otthon edzek minden nap fekvőtámaszokat csinálok stb. Lehet hogy ez váltotta ki?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A nagylábujj zsibbadása valószínűleg gerinc vagy helyi eredetű. Ha fekvőtámaszokat csinál arra tudok gondolni, hogy a támaszkodás során egy bizonyos szögben megtörik a lábujja és az azt ellátó ideg, kisfokban emiatt nyomódik és ez okozza a zsibbadást. Tartson szünetet, masszírozza, tornáztassa a lábát, szedjen B-vitaminokat és helyre fog jönni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 02:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: