• Egy szem probléma ügy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakorvosok! Egyelőre nem találták a bal szemes időszakos látáscsökkenésem okát sem neurológián, sem újfent a szemészeten, sem a gégészeten, viszont mellékleletként találtak a koponya MR-emen, majd CT-men a jobb fülnél idült mastoiditist, belső cellulák összeszakadásával (folyadék tartalommal). Ennek tünetét nem érzékelem, viszont a gégészet műtétet javasol. A gégészet szerint ez is lehet okozója a bal szemes problémámnak, a szemészet szerint inkább fejfájás nélküli migrén, vagy nem kimutatható szűkület. Mit javasolnak, merre menjek tovább a látásproblémámmal? Meg kell műttetnem magam, vagy konzultáljak más gégésszel is előtte, mert közvetlen tünetek nélkül nem tudom, hogy (a műtéttől való félsz és a munka kiesés miatt) megéri-e a műtéti kockázat? Válaszukat várom és előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a látótér kiesés témában

        Kedves Kérdező! A leírásából az nem derül ki volt e egy alapos kardiológiai kivizsgálása, egyes szívbetegségek is okozhatnak hasonló problémát, illetve azt sem írta meg, hogy a neurológus elküldte e a nyaki és agyi erek CT vagy MR vizsgálatra. Ezek még szóba jöhetnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 14:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: