• Lumbálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A következő lumbálási értékekről szeretném kikérni a véleményét!Koponya MRA,nyakigerinc kontrasztos MR,és kontrasztos TH gerinc Mr.Ezek az MR vizsgálatok nem mutattak ki SM-re jellemző gócokat a szervezetemben.A lumbálás 2011-07-19.-én történt. Liquor vizsgálattal kapcsolatban: Liquor fehérje: 49.40+ mg/l Liquor cukor: 51 mg% Liquor klorid: 124 mmol/l Liquor sejtszám: 6/3 Liquor zavarosság(Pándy):Szintelen víztiszta átlátszó liquor.Pándy:+ ELFO: folyamatban Tisztelt Doktornő/Úr! Adna nekem támpontot ezzel a lelettel kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: B. László

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a lumbalpunctio témában

        Kedves Kérdező! A liquor leletben minimáis eltérések vannak, melyek nem tekinthetők kórosnak. Egy valami ettől függetlenül biztos: SM nincs MR eltérés nélkül. Panaszai emiatt nem SM-mel összefüggőek, bármi is legyen az ELFO eredménye. Más irányba kellene elindulnia a kezelőorvosának.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 14:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: