• Tulságos aggodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő! Idiophatias generalizált epilepsziám van és hál istennek csak évente egyszer van rosszullétem.Már nagyon szertnénk babát de a páromnál nagyobb a félelem az esetlegessen felmerükő problémáktól. Félt engem, és hogy valami maradando baja lesz a picinek.! Nem tudom meggyőzni hogy nem lesz semmi baj. Kérem segitsen hogy megértessem vele hogy nem nagyobb a kockázat mint normális esetben. A kezelő orvosom már elmondta de talán egy másik vélemény segithet megnyugtatni. Segitségét előre is köszönöm Tisztelettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a terhesség, epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Az idopathias generalizált epilepszia esetén a terhesség a rohamok előfordulását nem szokta fokozni, a terhességre maga a betegség ha nincs roham nem jelent veszélyt, a gyógyszerek megfelelően megválasztva illetve megfelelő folsav védelemben szintén nem okoznak problémát. Fokozott ellenőrzés szükséges a nőgyógyász által, ha gyógyszert szed, egyébként nem. Vigyázni a gyermekágyás szakban kell jobban vigyázni, a kialvatlanság a legnagyobb veszély a rohamok szempontjából. Ezt kell kivédeni a megfelelő alvással. Egyébként probléma nem várható.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 31., 21:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: