• Eltűnő fehérállomány szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktronő/Úr! A 9hónapos kisfiam harmadik hete van a Szent László kórház gyermekintenzív osztályán.3héttel ezelőtt reggel úgy ébredt hogy már nem volt a tudatánál. Bevitték a mentők először agyhártyagyulladásra gondoltak de miután minden negatív volt kivéve a HHV6 vírusra. Egy héten belül 2szer került MR vizsgálatra ahol hosszas tanakodás után Eltűnő fehérállomány szindrómára gyanakodnak. A leletek megerősítése végett ezeket a leleteket hollandiába küldték onnan viszont nem jött még válasz. Azt mondták hogy nem fog felébredni de múlthét végén javulás mutatkozott kinyitotta a szemét és már a lélegeztetőgépről is lekerült. Mostmár csak a táplálási problémák vannak meg azt gyanítják nem lát.A pupillák nem szűkülnek.Felfelé néz ritkán maga elé. Ha belevilágítanak a szemébe viszont elkezd pislogni.A kérdésem az lenne hogy javulhat még ez az állapot?? Mit tehetnék hogy javuljon milyen vizsgálatokra kéne még vinni hogy javíthassak ezen állapoton?? Van e valami jele ha még egyszer előfordul ilyen eset? Mik a jelei vagy teljesen kivédhetelen? Meddig élhet ezzel a betegségel ha tényleg az??

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a eltűnő fehérállomány szindróma témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom melyik betegségre utaltak a fenti elnevezéssel. Kérem kérdezze meg a kezelőorvostól a betegség latin nevét, akkor tudok Önnek érdemi választ adni. A leírás alapján mivel hirtelen indult én vírus fertőzésre gondolnék, valamilyen atípusos vírusos agyvelőgyulladásra, de ehhez az eredményeket (liquor, MR, EEG) látnom kellene.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 28., 10:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő ! A problémáim 2 évvel ezelőtt kezdődtek. Állandó izomgörcseim vannak, főleg a lábamban. MAgnéziumhiányt néztek, de az rendben volt. NAgyon sokat fáj a lábam, izomfájdalmaim vannak. Sokszor gyengének érzem a lábaimat,...