• Kézzsibbadás nyaki gerincfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö. Leirnám röviden a panaszomat ha az ideje engedi legyen szives válaszoljon.Én vagyok 38 éves nö. Énekem 15 éves korom óta fály a gerincem.4 évvel ezelött zsibbadt a bal kezem és a bal lábam, de oly anyira hogy az orvos 2 hónapon keresztül kijárt hozzám inyekciozni. Az idegsebész elküldött MRI re ott azt állapititták meg hogy nyaki iveskorong elmozdulásom van és az egész gerincem kopott, nyaki csörösödés és beszükülés láttak.És ball oldalon a lumbális szakaszon idegbecsipödést látak. Az inyekció hatására a zsibbadás megszünt de a fájdalom maradt. Nekem megint a bal kezem 9 hete zsibbad bele a kisujjam végébe.Meg a vállam is fáj.De ez a zsibbadás egyfojtába van napal is éjjel meg annyira huzza össze a görcs, nem birok aludni.A nyakamnál mintha késsel szurkálnák anyira fáj. Tartok atol kialakulhatott egy nyaki sérv?Egy hétig reggelente a nyakam be volt merevedve.Ha fél óráig ülök nem birom tartani a felsö gerinc részemet akkor le kell feküdnöm.Közbe elmentem az orvoshoz kérni beutalót idegsebészetre, Mert a derekam ahol volt régebben az idegbecsipödés ott is elkezdet fájni és a ball lábfejem érzéketlen. Sajnos fél óránként kell vizeletet üritenem éjjel is és egy hétig székletzavaraim is voltak, most igy 9 hét után ez a dolog rendezödöt.Az lenne a kérdésem, a doktornö irt ki nekem Panodil forte 1 g -os, gyógyszert 4 et be lehet vennem a fájdalomra,de nem mindig jó.Kettö hete szedem és azt szeretném kérdezni, ha azok a késsel szurkáló panaszaim csökkentek nem egyfolytába szur már akor lehet hogy ez mégse sérv lessz? Remélem nem kérdezek olyan butát, ha sérv van a nyakrésznél és mint már irtam késszurásosfájdalmaim vannak de most csökkent ez most ettöl a gyógyszertöl lehet vagy ha sérv akkor a sérv el tud halni?A sérv egy idö után csökkentheti a fájdalom érzetet? Én nagyon sokat feküdtem a 9 hét alatt. Elnézést ha buta kérdést tettem fel.Megköszönném megtisztelö válaszát.Jó egészséget kivánok önnek.Várom válaszát.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Gyakran a sérv kezdemények, vagy a nem túl nagy sérvek olyan pozícióba kerülnek, vagy bedúzzadnak, hogy nyomhatják a kilépő ideggyököket, fájdalmat, zsibbadást okozva. Pihenésre, gyulladáscsökkentők szedésére ezek a panaszok mérséklődnek. menjen el neurológiára és idegsebészetre is illetve jelentősen csökkenthetné a panaszait a fizioterápia is.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 27., 06:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: