• Egy szem probléma - 3

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakorvosok! Az előzőleg leírt, néhány órás ülő / álló statikus helyzetben kialakuló, majd mozgás / lábakhoz hajtott fej hatására csökkenő, enyhe bal oldali fejfájás és bal szemes látáscsökkenésem miatti koponya MR / MRA vizsgálatom megtörtént, de a beutaló neurológus szerint neurológiai eltérés nem mutatható ki, így keressem fel újfent a szemészetet.... Amikor még a carotis doppleren voltam, a vizsgáló doktornő annyit mondott, hogy esetleg a gerinc melletti ereket is meg kellene nézni, de azt Ő nem tudja vizsgálni, s nem tudom, hogy a kopnya MR vizsgálati területe kiterjedt-e arra a részre... Mit javasolnak, kihez forduljak, mert a nurológus orvoshoz akkor kell visszamennem, ha még pár hónap múlva is fennáll a probléma. Ugyanakkor meglehetősen megnehezíti, majdhogynem ellehetetleníti a munkavégzésemet ez a probléma. Köszönettel: István

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a látótérkiesés, fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A koponya MRA az arteria vertebralisokról (gerictől felszálló erek) felvilágosítást ad. A lentebbi érszakaszokat nem érdemes vizsgálni,mert azok eltérése nem okozhatja panaszait. Ismételt szemészeti vizsgálatot javasolnék.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 25., 21:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: