• Tanácskérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Kislányom szeptemberben lesz 4,5 éves, a szülésnél nem volt semmi gond vele, csak egy kicsit hypotón volt (laza volt az izma) és hordanunk kellett Dévényi Anna féle gyógytornára és rendbe jött, csak annyi, hogy mindent később csinált, mint általában. Most az tűnt fel nekem, hogy nem beszél még kerek mondatokban, hanem csak kétszavasokban, pl: gyere ide, pisilni kell, hozd ide stb., és ha kérdezek tőle valamit, mitha nem értené a kérdést, vagy nem hallaná, de vannak pillanatok mikor meg egyből meghallja, és nem tudom megállapítani, hogy ezt direkt csinálja, vagy nem hall jól, vagy nem ért. Amúgy tud egy csomó verset, éneket, elszámol tízig, kirakózik, stb. Az oviba is mondták, hogy nincs kézügyessége, nincs egyensúlyérzéke, pedig hintázik olyan hintán, hogy csak két lánc tart egy lapot. Kérem adjon tanácsot, hogy elvigyem-e valahová, ahol fejlesztik.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a beszédzavar témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen javasolnék gyermekneurológiai vizsgálatot, ahol felmérik, hogy a beszédzavar hátterében mi állhat. Emellett érdemes lenne logopédiára és szenzoros tornára hordani a kislányt. A fejleszetése mindenképpen szükséges.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 25., 07:37; Megválaszolva: 2011. július 25., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: