• Tumor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2003. évben műtöttek, 2011.07.01-én készül koponya MR vizsgálat. Eredménye: Jelenleg is látható jobb oldalon ponto-cerebellarisa a pyramis hátsó felszínével érintkező, kissé a meatusba is érő tumor, ami a nervus trigeminus eredésénél kissé benyomja az agytörzset. Az élénk halmozású tumor a korábbi felvételhez képest minimális növekedést mutat. Egyszeri sugárkezeléses kiégetést alkalmaznának és a következményeit szeretném megkérdezni, altatnak-e és a kezelés mennyi időt (napot) vesz igénybe. Debrecenbe utaltak ezen a helyen kívül van -e még más település, ahol ilyen beavatkozást csinálnak.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a koponyán belüli daganat témában

        Külföldön voltam, ezért a késői válasz. Nem írja meg az eredeti betegségét, csak azt, hogy "2003-ban műtöttek". Ebből én nem nagyon tudok következtetni. A későbbiekből viszont arra következtetek, hogy gamma-késsel ("Gamma-knife") fogják sugárkezelni agyi folyamatát. Ez a kezelés egyetlen helyen van az országban, és az Debrecen.


        Kérdés: 2011. július 24., 10:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: