• Mi lehet a baj? 72 éves édesapámnak ájulási érzése van

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel doktorúr/doktornő! A 72 éves édesapám egészségi állapotával kapcsolatban szeretnék véleményt/tanácsot kérni. Az édesapám két hete leszédült a székről, megütötte a hátát. Két hét ágyba fekvés után a háta rendbejött, sikeresen, fájdalom nélkül ül, akár fel is áll, ám 5 perc séta utána szabadban, leülvén ájulási érzése van, elfehéredik, a kezei megmerevednek és a lábai elzsibbadnak. Mindez pár másodpercig tart. Továbbá az édesapámnak nincs gondolkodási problémája, elmezavara és fejfájása sem! Előre is köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a ájulás, zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Ezt az állapotot okozhatja vérnyomásleesés, vércukorszint csökkenés, szívritmuszavar. Ezek a legvalószínűbbek ebben az életkorban. Emellett okozhatja a panaszt a csigolya sérülés is, ami esetleg a gerincvelő vagy a kilépő ideggyökök sérülését is okozta. Nem tudom volt e az esés után Rtg vizsgálata. Ha nem mindenképpen meg kellene csináltatni, illetve belgyógyászati és neurológiai vizsgálatot javasolnék.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 21., 15:30; Megválaszolva: 2011. július 24., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: