• Memóriazavar, szemfájdalom, látótér kiesése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Már egy ideje több tünet is jelentkezett nálam, de mind csak a jobb oldalon. Először is jobb oldali szemfájdalom, és látótér csökkenés (bizonyított), aztán jobb oldali erős arcfájdalom, ami kisugárzik a fülbe és a mandulába is, most pedig a jobb lábam és jobb kezem is fájni kezdett. Időnként szédülési rohamok is vannak, homályos látás, és gondjaim vannak a vizelet visszatartással. A neurológus írt fel Medazepam Q-t, de ez csak a vizeletproblémákra hat. Az MR-t fél éve kontrasztanyag nélkül csinálták, és negatív lett, a fogorvos szerint egy rosszul nőtt fog nyomja előre a többit. Eddig ezzel soha nem volt gondom, pedig 36 múltam. Lehetséges, hogy egy fog miatt fáj a kezem, lábam? Milyen vizsgálatot javasol még esetleg? Válaszát előre is köszönöm, mivel IBS miatt komoly mellékhatásokat okoznak a fájdalomcsillapítók. Sokszor ,és egyre gyakrabban előfordul, hogy kihagy az agyam. olyan dolgokon gondolkozom percekig, amit pedig tudom, hogy tudok..és csak órákkal később jut eszembe. Ez elég félelmetes és kiszolgáltatott érzés..Néha már azt hiszem SM-es vagyok..annyi minden egybevág..de az MR semmit sem mutatott ki, igaz kontrasztanyag nélkül volt.. Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a memóriazavar, arcfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Az SM-s gócok nemcsak a kontrasztos felvételeken látszanak és az SM-nek nem a fájdalom a jellegzetes tünete. Mindenképpen többször kellene szemnyomást méretnie, mert a szemfájdalom lehet a szemnyomás fokozódása miatt is. Az arcfájdalom lehet arcidegzsába. A végtagfájdalom lehet gerincvelői eredetű, de lehet kisidegbántalom része. ENG (elektroneurographia), SSEP (szomatoszenzoros kiváltott válasz) vizsgálat javasolt még, ezek közelebb vihetnek a problémához. Neurológusát keresse fel.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 19., 11:55; Megválaszolva: 2011. július 24., 20:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: