• M iez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérem, segítsen értelmezni a következő leletet! Az infra-és supratentorialis állomány mérsékelt diffus atrophiat mutat, ugyanis a perivascularis liquor-terek kezdődő atrophia jelei miatt kissé tágabbak. Frontalisan és parietalisan mindkét oldalon és occipitalisan is helyenként egy-egy apró subcorticalis ischaemias góc megfigyelhető. Diffusios képeken friss góc nem ábrázolódik. Az angiographias képeken a basalis cysternak erei szabályosak, kóros érképlet nem mutatható ki. A cranio-cervicalis átmenet, a középvonali structurak eltérést nem mutatnak. A melléküregekben: a jobb arcüregben egy átlagosan 30 mm átmérőjű cystosus ábrázolódik. Egyéb eltérés nem mutatható ki. / A beutaló orvosom szabadságon van, de én már tudni szeretném, mi van velem?) Köszönöm tisztelettel: Pne D Katalin

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Katalin! Az vizsgálati lelet több kisebb régebbi agyi keringészavar nyomát írja le, melyek kisérbetegség következménye, melyek általában magas vérnyomás, cukorbetegség talaján alakulnak ki. Van egy kisfokú agysorvadás is, de ennek mértéke nem kóros. Súlyos betegség nem áll fenn. A kezelést beszélje majd meg kezelőorvosával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 15., 09:28; Megválaszolva: 2011. július 17., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: