• Gyógyszer érzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! A mamám nevében írom ezt a levelet.A kérdésem a következő lenne 3 hónapja új gyógyszereket írtak a mamámnak és azóta nagyon félrebeszél elmeállapota katasztrófális nem tud enni és mindene fáj és nemtudom melyik gyógyszer lehet érte a felelős:Tramadolor 150mg,tihogamma oral 600mg,teterin,tenox 5mg,rivothil 0,5mg,lendomin.Ezek közül melyiket kellene abbahagynia hogy elmúljon a szenvedése? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Több olyan gyógyszer is van a felsoroltak között, mely okozhatja ezt a problémát. El kellene hagynia a Tramadolort, Rivotrilt és várni kb. 1 hetet, azalatt kiürülnek ezek a szerek és meglátják ezek voltak e a felelősek. A Lendormint is csak akkor vegye be, ha nem tud este aludni, rendszeresen ne szedje. Ha nem változik az állapota, akkor ismételt neurológiai vizsgálat javasolt. Addig is a gyógyszerelhagyás mellett napi 2-2.5 l folyadékot igyon meg, fájdalomcsillapítónak Panadolt, Alevet szedjen.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 13., 20:33; Megválaszolva: 2011. július 17., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: